Naturisme en aseksualiteit

, Simone C.
28-12-2017, 17:48 uur

Ik heb in het geheel geen belangstelling voor seks. Nooit gehad en ik ben nu zestig. Aseksualiteit komt voor bij ongeveer 1% van de bevolking. Het is geen ziekte, maar een geaardheid, zoals homo of hetero. Ik voel mij er lekker bij en ik weet ook niet beter. Naturisme is voor mij alleen 'lekker in mijn blootje in de zon'.

Ik zie op dit forum dat jullie naturisme vaak wel met seks verbinden. En op de stranden waar ik kom zie ik soms seksuele uitingen. Nu is het zo dat ik seks 'vies' vind, zoals in onsmakelijk, iets wat je niet doet in het openbaar, dus daar word ik dan niet blij van. Vandaar mijn vraag die ik al langer hier wil stellen, namelijk 'hoe belangrijk is seks voor je naturistische beleving?'. Bestaat er voor jullie (ook) naturisme zonder seks? En hoe ziet dat er dan uit?

Is dit een onderwerp waar jullie iets mee kunnen in deze koude winterdagen?

Liefs en groetjes,

Simone

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Simone C.

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Stef
28-12-2017, 19:17 uur

Persoonlijk is er voor mij geen relatie tussen naturisme en sex. Maar mensen moeten ook niet geforceerd aseksueel gaan doen. Dat is ook niet natuurlijk.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Stef

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Harrie Vangangelt
28-12-2017, 20:01 uur

Liefde, en daaraan voor mij gekoppeld seksualiteit is voor mij heel belangrijk. Ik ben dan ook gelukkig getrouwd en heb twee kinderen. Zoals de jongste ooit eens zei toen het onderwerp ter sprake kwam, heb ik HET dan ook twee keer gedaan.

Naturisme en met name het openlijk bloot zijn, staat voor mij echter los van seks(ualiteit). Een vrouw is toch zeker meer dan alleen een bloot lichaam. Sterker nog, mijn blik wordt ook getrokken door een aantrekkelijke vrouw, maar als dat bv in de sauna is en ik er na aan terug denk, zijn het dus niet de zogenaamde edele delen die me bij zijn gebleven. Wel de ogen, postuur en voorkomen. Laten dat nu zaken zijn waarvoor een vrouw niet bloot hoeft te zijn om te zien.

Seksualiteit is dus iets van alle dag. In een naturistische omgeving is dat niet in een keer weg, maar zoals gezegd, naturisme wakkert het niet aan en ik heb het zeker niet nodig om seksualiteit te beleven.

Overigens, in al die jaren naturistische ervaring, ben ik nooit naturisten tegengekomen ‘in real life’ die hier anders tegen aan kijken. Ik kan ze natuurlijk echter niet in de kop kijken. Wat ik wel weet is dat heel wat berichten in forums als deze zeker niet maatgevend zijn voor naturisme ‘in real life’.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Koen Starre
28-12-2017, 20:07 uur

Hoi Simone.

Ik ben juist blij dat het naturisme niet seksueel georiënteerd is. In tegenstelling tot de huidige maatschappij. Als naturist kom ik tot rust zonder al die seksuele zaken. Maar ik ben zeker niet aseksueel. Behoef echter geen publiek voor mijn gerief.

'Ik zie op dit forum dat jullie naturisme vaak wel met seks verbinden.'
Meen je dat? We gaan juist tekeer tegen dat vermeend verband. We worden af en toe geteisterd door mensen die openlijk seks willen onder de noemer van moderne 'naturist'.

Ik heb je trouwens al een tijdje gemist op het forum. Alleen gelezen of gewoon met andere dingen bezig geweest?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Naturisme en aseksualiteit

, eric
28-12-2017, 20:24 uur

Sex hoort bij het leven, net als eten en drinken...
Ik geloof best wel dat er mensen zijn die geen sex hebben en er niet in geintresseerd zijn.
Zo lust ik bijvoorbeeld geen bietjes en komkommer.....tja...zo heeft iedereen wat, maar wil niet zeggen dat ik niet meer eet...
Als ik naakt ben en zie een mooie naakte vrouw, kijk ik net zo als dat ik gekleed zou zijn.
Dus het hoort erbij, maar ik wordt niet meer opgewonden omdat ik naturist ben...
gr.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Koen Starre
29-12-2017, 0:36 uur

Ik werd erg gegrepen door deze tekst van Humanistic Naturism:

'It is commonly supposed that naturism (nudism) is just another sexual obsession, that naturists remove their clothes only as a prelude to free and indiscriminate sex, and that naturist clubs and resorts are havens for swingers and orgiasts. This just isn't so. Naturists have the same sexual needs and desires as anyone else. And many of the same fears about sexuality too. But what they do not have is the very erroneous idea that nudity and nakedness are inseparable from sexuality. In fact, they know that the opposite is true, that it is possible to fully enjoy nakedness, in an appropriate setting, as a pleasurable concomitant of being human. Because nakedness is separable from sexuality, it is an available pleasure that is not inextricably enwound with the deeper perplexities of sex.'

Zie: http://www.naturistplace.com/humnat.htm

Dat is dan ook hoe ik het naturisme ervaar, afzonderlijk van 'the deeper perplexities of sex'.

Bovengenoemde link naar website heeft veel meer goede opmerkingen. Hier nog een volgende:
'A contradictory myth, which is also popular, is that naturists go to the other extreme and deny sexuality altogether, with special puritanical conventions of their own. That isn't so either. What is true is that naturists have overcome the sex-related fears of seeing others naked and being seen naked. The fact of sexuality is brought out into the open, but its power to intimidate is removed. Naturists have learned that they can control their own sexuality, and that other naturists can and will do likewise.'
Beter kan ik het niet zeggen!


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Rene. (de enige echte)
29-12-2017, 1:54 uur

Seks hoort bij het leven voor mij maar niet op een naaktstrand of sauna of een andere plaats waar je met naturisme/nudisme bezig bent.
Ik walg ook van die seksuele uitspattingen die ik op naaktstranden heb gezien.
En ja, als ik een mooie vrouw zie dan zal ik echt wel kijken (ik ben niet van steen) maar ik kijk toch op een andere manier sinds ik het naturisme/nudisme heb ontdekt. Vroeger keek ik vaak vanuit een seksueel oogpunt (hormonen?) maar nu kijk ik meer naar de vrouw zelf. Natuurlijk komt het best nog weleens eens voor want nogmaals, ik ben niet van steen.
Zou mij ook zeer ongemakkelijk voelen als ik opgewonden zou worden op een naaktstrand o.i.d

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rene. (de enige echte)

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Stefanie
29-12-2017, 7:52 uur

Simone,

Ik hoor tot die 99 procent die niet a-sexueel is.

Ik denk dat iedereen met een beetje verstand seks en naturisme wel weet te scheiden.

Naturisme zonder seks is voor mij b.v. op een naaktstrand.
Seks zonder naturisme is voor mij b.v. in de slaapkamer.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Peter K
29-12-2017, 16:06 uur

Seks en naturisme in één adem noemen is iets wat al te vaak in de maatschappij gebeurd. Terwijl het in weze weinig met elkaar te maken heeft.

Maar dat wil niet zeggen dat naturisme niet opwindend kan zijn, zoals zoveel dingen in het leven opeens in je gedachten naar seks om kunnen zetten.

Seksualiteit kan een heel vreemd iets zijn. Opeens is het er en zo is het ook weer weg. En als je dat als man overkomt als je naakt bent, tja, dan zijn de gevolgen maar al te duidelijk. Vrouwen hebben het wat dat betreft wel wat makkelijker....

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter K

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Simone C.
29-12-2017, 17:26 uur

@Allen: Dank voor je reacties!

@A: Goed om te horen dat ik niet alleen ben.

@Stef, @Harrie Vangangelt, @eric, @Rene, @Bob, @Peter K.: Aseksualiteit is voor mij gewoon ‘gewoon’, zoals het er voor jullie bijhoort als eten en drinken. Ik ben de uitzondering, niet jullie!

@Koen: De huidige westerse maatschappij is flink geseksualiseerd, ook het naturisme. Ik zeg niet dat dat 'erg' (of niet erg) is. Je citaat is mooi en toepasselijk.

@Stefanie: Prachtig! Zo kan iedereen die dat wil plezier hebben op het naaktstrand.

Fijne jaarwisseling en doe voorzichtig met vuurwerk!

Simone

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Simone C.

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Harrie Vangangelt
30-12-2017, 9:02 uur

Simone. Ik zou niet willen praten over wie de uitzondering is en wie niet. Dat is allemaal nogal relatief. Het gaat er om dat je je eigen keuzes mag maken en dat je gelukkig bent.

M.b.t. geseksualiseerd denk ik dat het beeld hieromtrent alles te maken heeft met de onuitputtelijke communicatiemogelijkheden die we tegenwoordig hebben, Ik blijf er bij dat er in de kern over de decennia heen niet zo veel veranderd is.

Een goed uiteinde en een goed 2018 gewenst.
Uiteraard ook voor de andere schrijvers.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Henk D
29-12-2017, 21:42 uur

Het naturisme is denk ik niet geseksualiseerd! Alleen is het meer op de voorgrond gebracht en randgroepen maken misbruik van het gedachtengoed dat naturisme vrijheid-blijheid is!

Het is zelfs zo dat naturisten als a-seksueel worden betittelt omdat ze zo pertinent roepen dat naturisme niets met seks te maken heeft. Vooral door diegenen die het graag wat ruimer willen zodat ze hun activiteiten schoon kunnen praten onder het mom van naturisme of naaktrecreatie. En het naturisme hiermee in een slecht daglicht plaatsen. Het heeft al tot diverse sluitingen van stranden en strandjes geleid. Heel erg jammer.

Naturisme is een manier van leven in harmonie met jezelf, elkaar en de omgeving, als de temperatuur het toelaat in je blootje. Zodat iedereen op gelijke voet met elkaar is.

Zo zie ik dat en was ook in grote lijn wat de definitie van het naturisme inhoud.

Of je nu he, ho, of whatever bent; leef in harmonie met je zelf, elkaar en de omgeving, als het kan lekker in je blootje omdat je je dan het compeetst voelt.

Dat is voor mij Naturisme met een N.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Simone C.
3-1-2018, 18:02 uur

@Harrie en @Henk. Dank! Ik krijg zo weer echt zin in de zomer.

Groetjes, S.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Simone C.

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Simone C.
6-1-2018, 15:36 uur

@Moderator: Wat fijn dat jullie off topic reacties opschonen. Dank!

Groetjes, S.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Simone C.

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Karin75
13-1-2018, 10:29 uur

Seks heeft voor mij net zoveel te maken met naturisme, als (ik noem maar wat) volleybal met naturisme te maken heeft. Niks. Helemaal niks.

Hebben naturisten seks? De meesten wel.
Hebben volleyballers seks? De meesten wel.

Maar het zijn compleet lostaande dingen. De mensen die wel seks hebben of zoeken op of rond het naaktstrand, zijn meestal swinger, of exhibitionist, of op zoek naar seks en denkend dat het naaktstrand daar de perfecte plek voor is, of nog iets anders.
Wellicht zijn ze óók naturist. Misschien niet (ik denk zelfs vaker niet dan wel). Maar daarom heeft hun gedrag nog niet per se iets te maken met naturisme.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Rene. (de enige echte)
14-1-2018, 2:47 uur

'Maar daarom heeft hun gedrag nog niet per se iets te maken met naturisme.'

Of nudisme. Want er zijn nog veel te veel mensen die denken dat nudisten met seks te maken hebben. :(

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rene. (de enige echte)

Re: Naturisme en aseksualiteit

, Rael
19-1-2018, 3:27 uur

Ik en mijn vriendin zijn graag bloot en gezond sexueel!
Ik denk bij jongere naturistische stellen ,zoals wij tussen 20-30 jaar doe je het vaker .🍌🍆
.
Op een naturistencamping gaan we gewoon van bil in ons tentje.
Als we naakt lopen in het bosrijke roergebied gebeurt spontaan wel eens een stevig vrij partij . Het prille leven is door onbeschermde sex onstaan . Dit is de natuur het naturisme zoals Adam & Eva in het paradijs. God zag dat ze geslachtsgemeenschap hadden staat er in de bijbel. En hij keek toe hoe mooi en goed het was als voyeur.

Niemand is blind bij het gadeslaan van blote ménsen om zich heen.

Waar kijk je dan naar.. het hele lichaam en ook de erogene genitale zones.
Kan je er opgewonden van raken? Geen mens is van steen dus ja het kan maar hoeft niet persé.

Seks gebeurt degelijk overal en níet als naturisten oude stempel het liever willen horen.. thuis discreet in bed!
Maar de praktijk is niet zo, want het gebeurt overal ook door blootlopers van allerlei pluimage...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rael
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug